Gå till innehåll

Historik

Detta har hänt– föreningens historia

Året är 1972. En man i Stockholm bestämmer sig för att åka till Island, men eftersom han vet att det blir billigare om man reser som grupp, övertalar han alla sina vänner och bekanta att följa med. De blev 120 personer och planer på nya resor. Entusiasmen var stor. Verksamheten växte, den fick stadgar, styrelse och tidskrift.

FNSiN var grundat!

Kretsen växte. Det har gått upp och ner - och upp igen. Idag är vi ca 170 medlemmar i föreningen. Vi har bevarat karaktären av ideell förening med engagerade medlemmar, även om vi har anpassat verksamheten till förändringar i omvärlden.

Det blev fler resor. Genom åren har föreningen rest till Estland, Färöarna, Grönland, Lofoten, Newfoundland - Labrador, Svalbard/Spetsbergen och andra, oftast nordliga, mål. Minst en gång om året reser vi till Gotska Sandön. Vi har cyklat på Gotland, Bornholm, Jylland, Rügen, Åland. Vi har gjort landskapsresor till Ångermanland, Dalsland, Västergötland och Skåne… Vi har besökt Örskär, Hartsö-Enskär, Sandemar … Vi plockar havtorn och svamp. Vi har skådat sångsvanar vid Tysslingen och lyssnat efter ugglor i Tyresta.

Vi ger ut böcker – se Våra publikationer

Vi ger ut tidskriften NOS fyra gånger om året.

Genom åren har vi hunnit med otaliga programpunkter.