Gå till innehåll

På gång

Program, sommaren 2020

OBS!  På grund av den pågående farsoten (Coronavirus och Covid-19) manar Folkhälsomyndigheten bl.a. till att:

  • Hålla fysiskt avstånd på allmänna platser inom- och utomhus
  • Undvika kollektivtrafik
  • Avstå från större sociala sammanhang

Fullständiga föreskrifter finns i HSLF-FS 2020:31

Vårt program gäller med förbehåll för att läget inte förvärras och nya restriktioner införs .

KORTVANDRING KVARNHOLMEN OCH SVINDERSVIK

Fredag 28 augusti kl 9.45

Vi tar buss 53 från Södermalmstorg kl 9.48 och kommer till Saltsjöqvarn kl 10.00. Vi ser på området vid Danviken och fortsätter i lugn takt till Kvarnholmen varifrån vi tar oss över Svindersviksbron och förbi Svindersvik (som dock är stängt) till buss vid Alphyddan. Gångvägar och smågator, tag med lunchmatsäck. Ca 5 km. Obs!: busstiden är den som gällde i våras. Om tidtabellen i slutet av augusti är annorlunda far vi vid ungefär denna tid, exakt klockslag meddelas dem som anmält sig.

Föranmälan till Erik Evers e.elvers@bredband.net eller sms 0738-526399 senast tisdag 25 aug. För att vandringen skall genomförs krävs minst tre anmälda.

SKALDJURSKNYTIS

Lördag 29 augusti kl 14.00

Förutsättning: Att risken att smittas av corona minskat åtminstone så mycket att 70+-are och andra riskgrupper kan färdas med kollektivtrafik.

Plats: Kolonilott 50 Klematisvägen 7 i Skarpnäck. T ex buss 816 ifrån Gullmarsplan ca 10 minuter till Skarpnäcks koloniområde följt av en kort promenad.
Ta med skaldjur plus dryck! Vi sitter utomhus så kläder efter väder.

Föranmälan senast 26.8  till Anders Tunevi, anders@anderstunevi.se;  tel. 070-5683513  

TRÄDVANDRING I HUMLEGÅRDEN

Söndag 6 september kl 11.

Samling utanför Kungliga biblioteket.

I Humlegården finns det cirka 80 olika lövträd och 6 barrträd. Omkring 30 träd finner jag extra intressanta och de träden skall vi titta lite närmare på. Vandringen tar ungefär två timmar. Vill man sedan förlänga samvaron kan man tillsammans välja någon av de många fiken eller krogarna för att få sig något till livs. Ingen föranmälan.
Har man frågor kan de ställas till Eva Innings tel. 070 4916714 eller maila eva.innings@telia.com

VI BORSTAR I PARKEN

Måndag 7 september kl 17.00

Dags för den årliga tillsynen av runstenen i Karlbergs Slottspark som FNSiN är fadder för. Vi träffas vid SO hörnet av Karlbergs Slott (sjösidan, närmast gångvägen från Birkastan) och går tillsammans till stenen i parken för att se hur den mår och försiktigt ta bort ev lavar och mossa.
Liten picknick efteråt!
Ev frågor kan ställas till Erik Elvers, e.elvers@bredband.net eller tel. 0738-526399.

Obs!: Föranmälan senast fredag 4 sept, datum kan behöva ändras om det är föreläsning på Univ den tänkta tiden vilket jag inte vet förrän i slutet av juli.

VANDRING I BERGIANSKA TRÄDGÅRDEN

Lördag 12 september kl 11. Vi samlas utanför koloniområdet Lilla Frescati, T-banestation Universitetet. 

Härifrån går vi över Roslagsbanan och kommer in i Bergianska Trädgårdens våtmarker. Som förra året skall vi inte enbart titta på blommorna på marken utan också träd och buskar. Vandringen tar ca 2 timmar. Tag gärna med matsäck som med fördel kan intas vid Brunnsvikens strand strax norr om Japanska dammen.

Ingen föranmälan behövs. Är något oklart, kontakta Eva Inning tel. 070-4916714

HAVTORNSPLOCKNING

Lördag 26 september kl 09.00

Utfärd till stranden utanför Grisslehamn där vi brukar kunna plocka havtorn. Observera att bärtillgången inte kan garanteras (i förfjol var det rekordmycket  bär, i fjol nästan inga alls!). De har dock mycket smak och syra så även små mängder räcker länge. Tillfälle till bad. Vi far från Bergshamra torg kl 9.00 (T-stn Bergshamra norra uppgången) och stannar till i Grisslehamn för att köpa rökt fisk både på vägen till och från plockstället. Vi är tillbaka i Bergshamra ca kl 16.

Föranmälan till Erik Elvers, e.elvers@bredband.net, 0738-526399, senast onsdag 23 sept.

Säg till om du behöver eller kan erbjuda bilplats. Utrymmet i tillgängliga bilar är alltid avgörande för hur många som kan följa med. Om vi behöver hyra bil bör det förberedas i god tid.

***