Gå till innehåll

På gång

 

Program, sommaren 2017


Programpunkter kan tillkomma, ändringar kan inträffa, liksom tips om intressanta begivenheter hos andra föreningar. Dessa meddelas i så fall via e-post till föreningens medlemmar.

SOMMARVANDRING - BOGESUND

Bogesundslandet har nyligen blivit naturreservat. Det är ett varierat natur- och kulturlandskap med hällmarker, tall-, gran- och lövskogar med gamla grova ekar. Där finns ett nät av vandringsleder som vi skulle kunna upptäcka tillsammans. Dessutom finns ett mysigt kafé i slottsparken.
Förslag: Någon dag i mitten eller senare delen av juli, men det är kanske bäst att vi samråder med hänsyn till väder och vars och ens egna sommarplaner. Om du tycker det verkar lockande får du gärna höra av dig snarast till mig,
Anders Schærström, 070 693 9128; 08 758 3003
Anders.schaerstrom@telia.com

GOTSKA SANDÖN 2017

2—6 augusti

Efter en del resonerande och kalenderpusslande har några av oss kommit fram till att vi inte kan göra resan till Gotska Sandön i juni (vilket stod i NOS). I stället har några av oss bokat in oss på båt och ö den 2 – 6 augusti.
Numera är det mycket lätt att själv boka interaktivt via www.sandoresor.se. Kruxet är att bestämma logi, om ni inte redan är lagom många för att dela ett tält eller ett rum. Om du vill ha hjälp med det så kan du höra av dig till någon av oss så ska vi försöka fixa det.
Anders Schærström, anders.schaerstrom@telia.com; 070 693 91 28; 08 758 30 03,
Erik Elvers, e.elvers@bredband.net, 0738 526 399,

SKALDJURSKNYTIS

Lördag 12 augusti kl 14.00

Plats: Kolonilott 50 i Skarpnäck.T ex buss 816 ifrån Gullmarsplan ca 10 minuter till Skarpnäcks koloniområde följt av en kort promenad. Ta med skaldjur plus dryck! Vatten, bröd samt något bredbart finnes.
Föranmälan senast 7/8 till Anders Tunevi,
anders@anderstunevi.se, Tel: 070-5683513

CYKLING LÄNGS GÖTA KANAL I VÄSTERGÖTLAND

Nu är 11 medlemmar anmälda till cykelfärden och den kommer att ske söndag 13 augusti (samlingsdag) – fredag 18 augusti. Dagsetapperna blir knappt 3 till ca 4 mil. Övernattningar är bokade i stugor och vandrarhem för elva personer. Om du känner dig lockad att haka på så bör du snarast ta kontakt med Helena Fernholm 0730 315 615,
helena.fernholm@telia.com.

I OLAUS PETRIS FOTSPÅR
I GAMLA STAN

Måndagen den 21 augusti kl 17.

Martin Luther och reformationen ihågkoms ju på
olika sätt i år, 500 år efter hans protest mot katolska kyrkans avlatsbrev. Tio år senare påbörjades reformationen i Sverige.

Olaus Petri, som kallats ”den svenska reformationens fader”, bodde och verkade under större delen av sitt liv i Stockholm. Vid en vandring i Gamla stan berättar jag om hans växlingsrika liv – från blodbadet och bibelöversättningen till dödsdomen och den krönika som högeligen misshagade Gustav Vasa.

Anmäl senast 18 augusti till
lisbet.scheutz@gmail.com, så mailar jag samlingsplats (ännu svårt veta hur det ser ut den dagen i Gamla stan).

VI BORSTAR I PARKEN

Onsdag 23 aug kl 17.00

Dags för den årliga tillsynen av runstenen i Karlbergs Slottspark som FNSiN är fadder för. Vi träffas vid SÖ hörnet av Karlbergs Slott (sjösidan, närmast gångvägen från Birkastan) och går tillsammans till stenen i parken för att se hur den mår och försiktigt ta bort ev lavar och mossa. Liten picknick efteråt!

Ev frågor kan ställas till Erik Elvers, e.elvers@bredband.net eller 0738-526399

HAVTORNSPLOCKNING

Lördag 7 oktober kl 09.00

Utfärd till stranden utanför Grisslehamn där vi brukar kunna plocka havtorn (gulröda mycket C-vitaminrika bär). Observera att bärtillgången inte kan garanteras. De har dock mycket smak och syra så även små mängder räcker länge.
Tillfälle till bad.
Vi far från Bergshamra torg kl 9.00 (T-stn Bergshamra norra uppgången) och stannar till i Grisslehamn för att köpa rökt fisk både på vägen till och från plockstället.
Vi är tillbaka i Bergshamra ca kl 16.
Föranmälan till Erik Elvers, e.elvers@bredband.net, 0738-526399, eller Anders Schærström,
anders.schaerstrom@telia.com, 070-693 91 28,
08-758 30 03, senast onsdag 4 okt.

Säg till om du behöver eller kan erbjuda bilplats. Utrymmet i tillgängliga bilar är alltid avgörande för hur många som kan följa med. Om vi behöver hyra bil bör det förberedas i god tid.

Nästa program kommer i september.